torsdag 4 februari 2016

Bra Margot om Syrien!

...Ryssland måste sluta bomba oppositionen

Detta är budskapet från utrikesminister Margot Wallström. Ryssland uppger att man bombar IS, men det är den syriska oppositionen som är huvudsakliga målet. Skälet är att man vill rädda diktatorn och massmördaren Bashar al-Assad. Civila drabbas också hårt av de ryska bombningarna. Nära 1 400 civila har dödats, enligt det Syriska Observatoriet för mänskliga rättigheter.

Rysslands uppträdande är det värsta hyckleri. Man vill uppträda som fredsmäklare, men är i själva verket en krigsaktör som gör sitt yttersta för att förvärra situationen i Syrien. På detta vis gör man också en redan ohållbar flyktingsituation än värre.

Och trots att det nu kallas till "fredsförhandlingar" så fortsätter Assad-regimen att bomba sitt eget folk och omringar städer där befolkningen får svälta till döds. Diktaturen i Syrien är en av de mest mordiska och hänsynslösa regimerna. Grymheterna mot det egna folket har lett till massdeserteringar av soldater och befäl från syriska armén. Assad-regimen överlever endast tack vare det militära stödet från Ryssland och Iran.Bloggar om politik, syrien  Intressant


Inga kommentarer: