måndag 7 maj 2012

Mangs ingen ensam galning

...en produkt av rasistisk hat-propaganda

I arton månader har han varit berövad sin frihet. Men nu kommer till sist åtalet mot den 40-årige misstänkte serieskytten Peter Mangs i Malmö. Mot sitt nekande åtalas han för tre mord och 12 mordförsök. En spektakulär rättegång väntar.

Åtskilliga drabbade har väntat länge på rättegången för att åtminstone kunna lägga något av den här fruktansvärda historien bakom sig. Till dem hör mamman till Trez, flickan som sköts för att hon umgicks med en kille från Rosengård. Mördade Firas är alltid närvarande för de efterlevande. Andra är märkta för livet.

Andra blev livrädda och vågade inte gå ut. Serieskyttens avsikt var uppenbarligen att sätta skräck i stora delar av Malmös befolkning. Barnen vågade inte gå ut när det var mörkt och folk var till och med rädda för att bli beskjutna i sina hem. Men Peter Mangs kulor blev till fingeravtryck.

Den misstänkte serieskytten är ingen ensam galning. Hans gärningar har tillkommit i det rådande rasistiska klimatet där Sverigedemokraternas hatpropaganda spelar en stor roll, liksom de ansvariga politikernas orättvisa politik som skapar klassklyftor och social utslagning. Mangs ansåg sig själv vägledd av "arisk etik".

Gästbloggare: Flitiga Lisa

SvD: Han har förstört sitt liv
SkD: Reepalu misstänker serieskytten

SkD SkD2 SkD3 SkD4 DN DN2 HD GP GP2 SvD SvD2 Intressant Bloggar om serieskytten, samhälle, politik, rasism,

Bloggat: Svensson, Kildén & Åsman,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så om någon vänsterextremist ger sig ut och skjuter ihjäl borgare, ska vi skylla allt på kommunisternas hatpropaganda mot borgare då? Det kallas guilt by association och är något förbannat fult.

(Ska bli intressant att se om du/ni vågar publicera min kommentar den här gången.)

Anonym sa...

Ja, om det förekommer en sådan kommunistisk hatpropaganda så är det klart att man bär ett ansvar.
Den rasistiska hatpropagandan bygger på att människor har olika värde beroende på ras eller "kultur".
Något liknande finns inte inom socialismen. Borgarna bär upp ett orättvist och förlegat samhällssystem, men de gör detta i egenskap av kapitalägare - inte beroende på att de har ett sämre människovärde.
Där har du en helt avgörande skillnade mellan höger och vänster. Socialisterna står för människors lika värde.
Lisa

Anonym sa...

För "guilt by association" var inget Mangs använde sig av, undrar hur många utav dem dödade/skjutna var kriminella invandrare som "suger ur" all rikedom ur Sverige? Sluta gruppera och framställa invandrare som anledning till allt ont i vårt land och istället lös bakomliggande problemen så slipper vi sådana galningar och deras fasansfulla beteenden! Och bloggarna bär stort ansvar i det!

Mvh
Någon som ser individuella meriter som värdet inte utseendet